logo
23.04.2013

Idolbin


Azi am cautat pe Google numele unei persoane cunoscute, persoana despre care nu mai stiu nimic de catva timp. Spre surprinderea mea, chiar pe prima pagina, in al treilea sau al patrulea rezultat al cautarii, trona numele meu, iar dedesubt am putut citi o postare de-a mea pe Facebook. Numai ca situl respectiv nu era Facebook, era altul. Asa am aflat despre Idolbin. 

Am fost ingrijorat, deoarece, la fel ca oricare dintre voi, imi place sa cred ca postarile mele pe Facebook pot fi citite doar de catre cei aflati in grupul meu de prieteni si cunostinte. Cu toate astea, iata postari ale mele in toata splendoarea lor, accesibile oricui, putand fi gasite pe Google. Mai mult, aceste postari sunt pe un site despre care n-am auzit si nu stiam nimic pana azidimineata. 

Cu inima stransa am intrat pe Facebook si am inceput sa cercetez mai cu atentie. Dupa cateva momente ingrijorarea mi s-a risipit intrucatva. Postarile respective erau de fapt publice toate. Asta inseamna ca, oricum le poate vedea oricine. Insa de ce sunt ele pe un alt site? ce e cu acest site Idolbin (http://www.idolbin.com)? 

idolbin

Categorie: General
Postat de: oberon

Am lansat asadar o alta cautare, de data asta despre Idolbin. Si iata ce am aflat.

Idolbin cauta si indexeaza tot ce inseamna informatie publica pe Facebook si pe multe alte situri de socializare, incercand sa claseze tot ce gaseste pe domenii de interes. Veti fi surprins sa vedeti cat din ceea ce se scrie pe Facebook este de fapt public. Intrati pe Idolbin si cautati-va numele, va veti edifica.

Chiar daca v-ati setat securitatea contului astfel incat postarile sa nu va poata fi vazute decat de prieteni, tot scapa cate ceva in afara. In aceasta categorie intra postarile pe care in mod deliberat le faceti publice, postarile pe grupuri deschise si postarile pe paginile prietenilor in situatia in care paginile lor sunt publice (vezi cazurile celebritatilor), sau comentati o postare publica. Aveti grija ce anume postati in cazurile de mai sus, deoarece sunt vizibile pentru oricine.

In cazul idolbin, informatia ce va priveste stransa de acesta poate fi stearsa. Ajunge sa le trimiteti un mail. Dar asta nu rezolva nimic atat timp cat informatia stransa de ei ramane publica pe Facebook sau Twitter, deoarece in acest caz oricine o poate citi si, cine stie, poate descoperiti intr-o zi ca cineva o foloseste in scopuri mai putin "ortodoxe". 

 

 

 

Pagina următoare: Chat