logo
07.01.2023

Modificări în site


Începând de ieri situl Radio Condor beneficiază de conexiune sigură (HTTPS). Acest lucru a devenit o cutumă în prezent. Deși nici o lege nu forțează ca siturile sa aibă HTTPS, este ca și cum ar fi obligatoriu, fiind una din „bunele practici” pe web.
Acest eveniment a condus la apariția unor modificări, care pot creea confuzie și trebuie explicate. Citiți așadar mai jos.

 

Categorie: General
Postat de: oberon

Playerul (unealta ce redă muzica de la radio) a trebuit acum plasat într-o fereastră separată, deoarece muzica nu este încă transmisă criptat (lucru pe care îl consider încă inutil). Browserele de azi nu suportă în aceeași pagină lucruri atât criptate cât și necriptate, astfel încât, în vechiul aranjament muzica nu mai este posibil să fie ascultată.
Pentru a putea acum asculta muzica de la radio, este necesar să apăsați pe butonul "Ascultă Radio Condor live", așa cum se arată în fotografie (captură de pe telefonul mobil).

 Se va deschide o nouă fereastră, care, la ora actuală nu are în ea decât un player, cel implicit din navigator. Pe măsură ce timpul îmi permite, voi „înfrumuseța” această fereastră, Însă, la ora actuală, e important doar să apăsați butonul de „play” pentru ca muzica să se audă.
Pe PC, această fereastră este de mici dimensiuni, poate fi minimizată și nu vă va încurca în navigarea ulterioară pe net.
Pe telefon, însă, această fereastră va acoperi tot ecranul. Datorită constrângerilor date de ecranul minuscul, așa merg lucrurile. Dacă doriți să vă reîntoarceți în pagina precedentă și să reluați navigarea în site, nu apăsați butonul „înapoi”, deoarece fereastra se va închide și muzica se va opri. Apăsați în schimb pe butonul de selecție al ferestrelor deschise și apoi apăsați pe fereastra dorită.

 
Acest lucru este posibil doar dacă folosiți un navigator precum Chrome. Dacă, de exemplu vizualizați situl dintr-o aplicație, precum Facebook, va trebui totuși să dați comanda „deschide în browser”, altfel muzica se va opri când vă veți reîntoarce în Facebook.
Această comandă se dă ca în figură:
 
 
Toate capturile de acran au fost făcute pe un telefon cu Android. Bănuiesc că pe IPhone lucrurile arată similar. 
Nu pot încheia acest articol fără să împărtășesc opinia mea despre navigarea pe Internet folosind telefonul mobil. Da, e utilă, citim o știre sau ne dăm pe Facebook, însă... atât. Ca funcționalitate telefonul nu se poate compara cu PC-ul.
 




Pagina următoare: Chat